Metode de marire a razei de acoperire WIFI

Stau int-un apartament normal si cu toate astea nu aveam internet Wireless peste tot in casa, probabil vi se intampla si voua.

Eu am observat ca in general, in blocurile din caramida semnalul nu ajunge peste tot, in cele din beton armat situatia pare mai ok.

Ieri am prins o promotie de Halloween si am zis, hai sa iau un Wifi Range Extender. In principiu stiam ce ar trebui sa faca dar nu m-am jucat cu nici unul pana acum.

Drept urmare, l-am cumparat, am ajuns cu el acasa si am avut pentru cateva momente sentimentul ca seamana cu un aparat de omorat insecte.

IMG_3089

 

Configurarea s-a facut usor, EDIMAX EW-7438RPN v2 N300 permite setarea astfel incat acesta sa fie folosit ca extender (se pune in priza, se conecteaza la reteaua wireless actuala si se seteaza noua retea) cat si ca acces point (se introduce in el cablul de net si el va face o alta retea).

Eu l-am folosit ca extender, punand acelasi nume de retea si aceeasi parola ca la reteaua Wifi de baza si a functionat. Astfel acum am semnal in toata casa fara sa trebuiasca sa ma conectez la doua retele simultan.

Dezavantajul in aceasta situatie este ca dispozitivul va alege reteaua preferata, existand posibilitatea sa nu obtinem cea mai buna viteaza pentru locul unde ne aflam.

Preturile pornesc de la 79 de lei la eMag in aceasta perioada.

Eu am optat pentru Range Extenderul EdiMax deoarece este in promotie.

Daca nu prindeam promotia, m-as fi indreptat spre unul din producatorii in care am incredere D-LINK, TRENDnet, Asus.

IMG_3087

IMG_3086

IMG_3085

 

Articolul are 1 comentarii

  1. Help Computer Cluj Reply

    Felicitari pentru idea de a promova asa ceva, chiar foarte multa lumea are nevoie si nu stiu ca exista asa ceva.
    Pentru cine cumpara de la noi aparatul (Wifi Range Extender) asiguram montajul gratuit la domiciliu sau la sediu, valabil doar in Cluj-Napoca. Daca doriti puteti contacta echipa Help Computer Cluj pe adresa de email serviceitcluj@gmail.com

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.