Vacanta s-a terminat, Romania incepe sa munceasca

Nu stiu cum se intampla dar de la an la an vacantele sunt tot mai lungi si timpul alocat muncii se compreseaza exponential. In acest articol nu o sa ma refer la cei care lucreaza la stat si poate au o pauza de masa de 2 ore iar la ora 16 au plecat acasa pentru ca au muncit foarte mult. Nu o sa ma refer nici la managerii de companii multinationale care probabil daca-si iau o vacanta prelungita nimeni nu le simte lipsa.

Astazi o sa ma refer la antreprenorii romani care s-au contaminat cu virusul vacantei mai repede decat s-a propagat gripa aviara.

Incerc sa inteleg si nu reusesc, cum poti sa-ti dezvolti o afacere, sa vrei sa fii cel mai bun intr-un anumit domeniu, sa fii considerat e-antreprenor si in acelasi timp datorita unei perioade din an numita „vacanta” sa pui crucea intregii tale munci.

Ca si in cazul vacantei din Aprilie-Mai (cand toata lumea a conectat Pastele cu 1 Mai) si acum toata lumea a stat in concediu. Principiul e simplu: cand criza ne loveste macar sa fim odihniti!

Spun acest lucru pentru ca am vazut destul de multe cazuri de e-antreprenori care pe durata vacantei nu mai raspundeau la telefoane, isi lasau laptopul acasa si erau total deconectati de la cotidian.

Suntem oameni si inteleg ca avem nevoie de o vacanta dar clientii nu vor intelege niciodata de ce suna la un magazin online, care nu si-a intrerupt activitatea, si nimeni nu le raspunde.

Dupa parerea mea, noi ca popor suntem prea saraci ca sa ne permitem luxul de a fi nepasatori fata de munca pe care prestam zilnic, indiferent de suma… asta chiar nu trebuie sa conteze prea mult.

Suntem suficient de saraci incat sa spunem ca orice am face situatia nu se va schimba. Momentan cred ca ne aflam intr-un cerc vicios din care nu putem scapa.

Daca de maine vom fi mai seriosi si ne vom face datoria mult mai bine, nu se va schimba nimic pe termen scurt, dar macar vom putea trai cu speranta ca lucrurile se vor indrepta si ca va veni momentul in care vom primi recompensa pentru seriozitatea si responsabilitatea cu care ne desfasuram activitatea.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.