Sfatul meu pentru prelungirea unui cablu HDMI la un pret mic.

De cateva zile mi-am dat seama ca am nevoie sa-mi mut biroul in alt colt al sufrageriei, nu am o sufragerie mare dar nici mica, trebuia sa trec cablul pe deasupra unei usi duble. Pana acum foloseam un cablu HDMI de 10M pentru a conecta NUC-ul (Next Unit Computing de la Intel).

Apropo de acest mini calculator, se comporta de aproape un an impecabil, a stat in permanenta deschis, are un procesor I3 / HDD SSD si imi permite sa folosesc calculatorul pentru chestii mai putin prietenoase in timp ce acesta este conectat si la televizor (ma mai uit la un film, un serial..etc). Va atasez o poza mai jos, o sa observati ca are doua porturi HDMI, capabile sa transmita imagine la calitate inalta (1080P) si sunet in acelasi timp.

nuc2a

Puteti accesa aici ofertele de Mini PC – NUC, disponibile la eMAG

Initial am incercat sa cumpar un cablu de 15M HDMI, nu este un cablu extraordinar dar functiona direct pus in calculator, chiar daca avea ceva purici. Cablul a fost cumparat de la Auchan cu aproximativ 75 de lei. Odata cu cablul am cumparat si un prelungitor, a carui poza o puteti gasi mai jos.

prelungitor-pasiv-hdmi

Din pacate nu am reusit sa prelungesc acest cablu cu prelungitor in cauza, fiind un prelungitor pasiv iar cablurile HDMI sunt ale naibii de pretentioase.

Mi-am luat inima in dinti si am zis sa incerc sa cumpar de la Emag un prelungitor activ, daca nu e bun, am timp sa-l returnez in 30 de zile. Zis si facut, in mai putin de 24H am intrat posesia cutiei de mai jos.

amplificator-hdmi

Am ajuns acasa, am deschis cutia, am pus amplificatorul in priza si apoi am conectat cablurile HDMI (cel de 10m de la calculator in mufa de input, cel de 15 metri de la iesirea HDMI Output in televizor). Cablul cumparat de la Auchan  nu a mai creat nicio problema, totul a functionat perfect. Mai jos aveti pozele amplificatorului.

Prelungitorul activ poate fi gasit la eMAG. Eu l-am cumparat cu 139.99 lei.

prelungitor-hdmi

Articolul are 2 comentarii

  1. GELU MORARU Reply

    Comert ……….. cheltuiti bani . Se pot prelungi aceste cabluri HDMI si altfel , adica la un pret de nimic .

    ING. GELU MORARU

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.