Mi-am luat teapa de la britanici

Zilele trecute am vrut sa-mi cumpar noile licente de software de la Adobe, mai exact suita Web Premium.

Stiu ca sunt un caz special, deoarece majoritatea romaniilor prefera versiunile „gratuite”. Am ales sa activez in acest domeniu si vreau sa-mi desfasor activitatea respectand regulile jocului.

Nu am reusit sa le cumpar din Romania deoarece livrarea comenzii se realiza dupa sarbatori si pretul era cam cu 10-15% mai mare. Furnizorii mi-au comunicat ca sunt cam singurul interesat de a cumpara licente in luna Decembrie cand fiecare se ocupa cu taiatul porcului si achizitia de cadouri.

Inca nu reusesc sa inteleg cat de greu este sa vinzi in Romania o cutie adusa din afara tarii care contine un manual si un dvd cu softuri deja realizata. Poate ca toti baietii buni care sustin ca pirateria trebuie eradicata ar trebui sa se gandeasca si cum putem intra in posesia ei legal fara preturi de specula.

Dupa cateva cautari ma hotarasc sa cumpar licentele de la magazinul online ecostsoftware.com

Dau comanda pentru licente la pretul de 465 lire, achit cu cardul si astept cateva zile. Comanda tot nu era procesata, sun intreb, dau emailuri, dupa 2 zile reusesc sa primesc un raspuns.

„Ne pare rau dar produsul nu este pe stoc, avem probleme cu furnizorul si abia in doua luni putem sa va livram produsul asa ca v-am returnat banii”

Intre timp pretul produsului creste de la 465  la 495 lire iar acum este 551 lire. Stocul scade constant, in decurs de o saptamana apar vandute 6 bucati.

I-am avertizat pe agentii de vanzari ca produsul apare in stoc pe site si nici la zece zile dupa nu a fost dezactivat.

In total am pierdut vreo 40 de lire (comisioane bancare si diferenta de curs valutar), blocand banii in conturile lor timp de 10 zile.

Am scris acest post ca alta data cand vei vrea sa cumperi ceva din afara, cel putin de la ecostsoftware.com sa te gandesti de doua ori inainte. Eu personal ma voi feri sa mai cumpar ceva de la britanici. Nu stiu care a fost motivul dar sunt convins ca era foarte simplu sa-mi livreze cutia cu dvd-ul mult dorit.

Multumesc celor de la ecostsoftware.com si le doresc sa le mearga magazinul la fel de bine cum am fost servit.

Articolul are 3 comentarii

  1. deni Reply

    Cum vi se pare aceasta situatie?
    Cumpar online platesc ramburs marfa pe care nu o vad, nu stiu ce este in pachet, cand deschid pachetul gasesc produse lipsa, trimit pachetul inapoi fara ramburs pentru ca firma nu-l accepta si primesc doar banii pe produsele trimise nu si pe cele pe care
    le-am platit initial prin ramburs. Protectia consumatorului lipsa, legea lipsa, paguba cei care risca sa cumpere online. Legislatia are un vid in acest domeniu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.