Vreau sa spun lucrurile pe nume!

Vreau sa-i determin sa inteleaga pe cei care nu asculta acest gen de muzica ca nu este doar a baietasilor de cartier, a drogatilor sau a ratatilor ce nu au orizonturi extinse.

Ultimul clip a lui Guess Who m-a inspirat sa scriu acest articol. Linia melodica iti incanta auzul, clipul e plin de culoare iar mesajul este puternic si fara pic de vulgaritate. In opinia mea acesta este exemplul ideal pentru a evidentia partile bune ale hip-hop-ului.

Motivele mele pentru ascult acest gen de muzica sunt:

1. Vreau un mesaj, o poveste, nu doar sunet generat de un calculator asistat uman.

2. Imi place sa ascult oamenii directi, care nu se ascund in spatele cuvintelor chiar daca uneori sunt vulgare.

3. Exista foarte multe melodii care m-au motivat de cand ma stiu pentru a fi mai bun, mai ambitios si cu mai multa incredere in mine.

4. Cred ca este singurul gen de muzica care sustine spiritul nationalist romanesc si poate dezamorsa tehnicile prin care se incearca demoralizarea populatiei.

5. Oamenii care fac  hip-hop sunt din generatia mea, au trait in aceleasi conditii si probabil au aceleasi frustrari pe care le am si eu cand vine vorba de societatea romaneasca.

6. Instigarea la schimbare prin impunerea de forta poate aduce rezultate benefice pentru toti: „Daca vrei pace pregateste-te de razboi”

7. In unele piese regasesc idei bine ascunse chiar si dupa ce le ascult de 20 de ori.

Nu ma opresc aici, vreau tot mai sus!

Articolul are 5 comentarii

 1. arni Reply

  Frate eu cred ca n-ai ascultat in viata ta muzica adevarata , valoroasa .Incearca rockul., si vezi dupa aia pentru care sunt mai valabile motivele astea.

  • Cristian Reply

   Frate, eu cred ca… esti prost! Pune mana pe-o carte de Lb. Romana, mai invata ceva gramatica si apoi explica-mi ce-ai vrut sa zici!

   E vorba de gusturi aici! De starea pe care o ai, de mesajul pe care vrei sa-l auzi cand asculti o melodie! Eu ascult rock (pe langa altele), dar subiectele dezbatute sunt un pic diferite de cele din hip-hop!

   Ce exemple de muzica „adevarata, valoroasa” ai!?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.